112

Oss opnieuw geteisterd door reeks autobranden

Na een paar maanden van rust in Oss zijn er opnieuw enkele auto’s in vlammen opgegaan. In de nacht van maandag op dinsdag zijn er vier auto’s onherstelbaar beschadigd geraakt.

Na een periode van relatieve rust ging afgelopen maanden slechts heel af en toe een auto in vlammen op maar maandagnacht was het al voor de tweede keer binnen enkele dagen raak. Nadat donderdagnacht aan de Kortfoortstraat een auto uitbrandde woedde er dit keer hemelsbreed slechts 250 meter verderop een felle brand.

Lees ook: Na periode van rust weer auto in vlammen op in Oss

Iets na middernacht gingen er op de Gezondheidslaan drie auto’s in vlammen op. Twee uur later was het raak aan de Kapelsingel. Een nog geen twee jaar oude Volkswagen Golf vatte vlam en kon niet meer door te toegesnelde brandweer worden gered. De auto werd door de vlammen onherstelbaar beschadigd. Getuigen zouden kort na de branden een scooter hebben zien wegrijden.

Burgernet-melding

De politie heeft ook voor beide branden een Burgernet-bericht verspreid om eventuele getuigen op te roepen zich te melden. Naar de oorzaak van de brand wordt nog onderzoek gedaan. Of er een link is met de eerdere brand is niet duidelijk.

Beeld: SQ Vision