Lifestyle & Entertainment

Organisatie Brexit-uitzwaaifestival kan zich definitief opmaken voor feestje

De initiatiefnemers van het Brexit-uitzwaaifestival dat 31 oktober zal plaatsvinden op het strand van Wijk aan Zee zijn blij met het akkoord dat donderdag is gesloten in Brussel. Initiatiefnemer Ron Toekook: ”Wij zijn gelukkig met het feit dat het ernaar uitziet dat Brexit op 31 oktober definitief door zal gaan.”

Donderdag sloten de EU en de Britse regering een principeakkoord dat Groot-Brittannië op 31 oktober de EU verlaat. Een principeakkoord, want uiteindelijk moet het Britse parlement ook nog akkoord gaan. Maar het uitzwaaifestival gaat volgens Toekook hoe dan ook door: ”Het feest hangt niet op de Brexit zelf. Het is een symbolische uitzwaai-actie en die Brexit komt er hoe dan ook een keer. In tegenstelling tot het Britse parlement, is het bij ons wel zeker dat het doorgaat.”

Grootste evenement ooit in Wijk aan Zee

Het uitzwaaifestival op het strand van Wijk aan Zee moet zo’n 10.000 mensen trekken. Als dat lukt, dan is het festival voor zover bekend het grootste evenement ooit georganiseerd in Wijk aan Zee. Lee Towers zal een optreden verzorgen en een verzameling aan foodtrucks moeten voor een voltallig EU-menu zorgen. Hoogtepunt van de dag wordt het officiële uitzwaaimoment. Een fotograaf legt alle 10.000 zwaaiers vanuit een helikopter vast op de gevoelige plaat.

1973

Kaarten voor het festival kosten 19,73 euro per stuk, daarmee verwijzend naar het jaartal waarin het Verenigd Koninkrijk toetrad tot de Europese Unie. Het festival is nog niet uitverkocht, maar volgens Toekook gaat de kaartverkoop wel hard. Kaarten zijn hier te koop.