Lifestyle & Entertainment

Oranjefan Oscar Meijer loopt koning mis in Amersfoort: 'Hij liep net de andere kant op'

In alle vroegte stond hij zaterdagochtend als een van de eersten te wachten langs de wandelroute van de Oranjes in Amersfoort: Oscar Meijer, Oranjefan in hart en nieren. Of het nu Koningsdag is of Prinsjesdag, Oscar is altijd van de partij. Ze noemen hem ‘de dropjesman’, omdat hij elk jaar dropjes uitdeelt aan de koninklijke familie.

Ook dit jaar, in zijn thuisstad Amersfoort, was hij dat van plan. Doordat Oscar al zo vroeg vooraan stond, wist hij contact te krijgen met de koninklijke familie toen deze hem voorbij liep. “Ik heb de koningin een hand gegeven. Ik heb de koning gemist, want die liep net de andere kant op,” vertelt Oscar.

Andere afweging

En dat terwijl Oscar juist speciaal was gekomen om koning Willem-Alexander in zijn eigen stad de hand te kunnen schudden. “Nouja, weetje”, legt Oscar uit. “De koning maakt een andere afweging, ging de andere kant op en had waarschijnlijk afgesproken dat de koningin mij zou mogen doen dit jaar.”

Lees ook: Schattig: Mats (3) is de koning van Amersfoort

Teleurgesteld is hij niet. “Ik heb er alles aan gedaan, maar goed, dat maakt niet uit. Ik heb de drop nu aan de prinses van Oranje, Catharina-Amalia, gegeven, dus dat komt wel goed.”