112

Verkeersovertredingen en rookfakkels: opnieuw overlast door trouwstoet

Opnieuw heeft een trouwstoet voor overlast gezorgd. Dit keer was het raak in Hoofddorp, waar een stoet door de politie aan de kant is gezet.

Rond 11:00 uur kreeg de politie maandag meerdere meldingen van overlast van de trouwstoot. Deelnemers aan de stoet zouden verschillende verkeersregels aan hun laars hebben gelapt. In de stoet zouden ook meerdere rookfakkels zijn afgestoken.

Niet op het huurcontract

In totaal werden vijftien auto’s aan de kant gezet. Drie auto’s bleken te zijn gehuurd bij een autoverhuurbedrijf, waarvan de bestuurders niet op de huurcontracten stonden. Die auto’s zijn in overleg met het verhuurbedrijf buiten gebruik gesteld.

Een 21-jarige man werd bekeurd vanwege een groot aantal rookfakkels in de kofferbak. Daarnaast werden nog vier andere prenten uitgeschreven voor de gemaakte verkeersovertredingen.

Knock-out geslagen

Eind vorige maand kwam een trouwstoet in Rotterdam ook al negatief in het nieuws. Toen werd een stoet door de politie aan de kant gezet vanwege onder meer onnodig toeteren en gevaarlijk rijgedrag. Eén van de deelnemers kwam op agressieve wijze verhaal halen en werd vervolgens aangehouden. Daarop sloeg een ander lid van de stoet een agent knock-out.

Lees ook: Agent in Rotterdam neergemept door lid overlastgevende trouwstoet

Beeld: Politie.nl