Dieren

Weer ooievaar beschoten

Opnieuw is een ooievaar beschoten, ditmaal met een luchtbuks in ‘s-Graveland. Het dier heeft een open breuk aan de linkervleugel overgehouden aan de schietpartij. De vogel wordt opgevangen door Vogelhospitaal Naarden.

“Tot onze grote schrik troffen we een buks kogel aan in de wond en een zichtbare plaats van inslag. Dit alles wijst er op dat het dier van korte afstand is neergeschoten. Na overleg met onze dierenarts Rob van Zon hebben we besloten dat hij zijn best gaat doen om de breuk te herstellen”, meldt het hospitaal op Facebook. “Al zal het een langzaam en moeizaam herstel zijn in verband met infecties vonden we toch dat we dit slachtoffer van zinloos geweld alle mogelijke hulp verdient die we het kunnen geven.”

Er is aangifte gedaan bij de politie.

Lees ook: Ooievaar doodgeschoten vanuit een auto in De Lutte

In De Lutte werd begin mei ook al een ooievaar beschoten. De vogel, een mannetje, overleefde dit niet. Omdat het vrouwtje op het nest zat te broeden en de eieren niet alleen kan laten om eten te scoren, werd ook gevreesd voor de levens van de kuikens.

Gelukkig nam Piet van Andel van ooievaarsopvang in Herwijnen de eieren ‘onder zijn vleugels’ en inmiddels zijn er drie gezonde kuikens ter wereld gekomen.

Foto: Vogelhospitaal Naarden