112

Opnieuw onrustige dag in Den Haag, negentien tieners opgepakt

Opnieuw is het onrustig geweest in Den Haag. De politie heeft zaterdagmiddag en -avond negentien mensen aangehouden die onder meer brand probeerden te stichten en illegaal vuurwerk afstaken of bij zich hadden.

De afgelopen week was het erg onrustig in Den Haag, nadat de gemeente had besloten om geen vergunning te geven voor vreugdevuren op de stranden bij Scheveningen en Duindorp tijdens de jaarwisseling. Er zijn ondertussen al tientallen relschoppers aangehouden.

Lees ook: Weer een onrustige nacht in Den Haag: dertien mensen aangehouden

Zaterdag waren er volgens de politie op meerdere plekken in Den Haag (container)branden en werd er zwaar vuurwerk afgestoken. Zo was er een duinbrand bij de Harteveltstraat die snel werd geblust. Ook lag er in een plantenbak voor een woning aan de Zeezwaluwstraat een vuurwerkbom.

Molotovcocktail

Later in de middag werden op de Badhuisstraat drie jongens van elf, twaalf en dertien uit Duindorp opgepakt omdat ze vermoedelijk een molotovcocktail wilden maken. In de loop van de avond arresteerde de politie op de Houtrustweg twee jongens van zestien en zeventien op verdenking van voorbereiding voor brandstichting.

Zwaar vuurwerk afgestoken

Rond 22.00 uur werden in de Hoogkarspelstraat een dertienjarige jongen uit Den Haag, een vijftienjarige jongen uit Leidschendam en drie jongens tussen de zeventien en negentien uit Zoetermeer gearresteerd. Zij zouden met zwaar vuurwerk vernielingen hebben aangericht.

Een uur later was het raak op de Medemblikstraat, waar zes tieners van veertien en vijftien uit Den Haag vuilcontainers vernielden. Ook stond in de buurt van het Monnickendamplein en de Volendamlaan een grote groep jongeren, die zwaar en illegaal vuurwerk afstak. Van hen arresteerde de politie twee personen.

Tekst: ANP
Beeld: Regio 15