Misdaad

Oplichters maken duizenden euro's buit door valse Marktplaatsadvertenties

Oplichters hebben uit naam van autodealer Otten uit Hoogeveen duizenden euro’s buitgemaakt over de rug van nietsvermoedende klanten. Via advertenties op Marktplaats worden tweedehands auto’s, net iets te goedkoop, aangeboden. Als klanten eenmaal een aanbetaling hebben gedaan laat de verkoper niets meer van zich horen.

Maarten Vos, verkoper bij de autozaak, baalt ervan. Zijn foto wordt gebruikt door de criminelen in het WhatsApp-contact dat ze hebben met de gedupeerden. Vannacht zijn er wederom zes nieuwe advertenties op Marktplaats gezet. Maarten krijgt om de haverklap telefoontjes van opgelichte mensen die hun geld kwijt zijn.

‘Gezond verstand gebruiken’

Een van de gedupeerden is de 23-jarige Elisa uit Eindhoven. Zij maakte 2250 euro over als aanbetaling. Elisa heeft aangifte gedaan bij de politie. Ze lijkt te kunnen fluiten naar haar centen, hoewel ze nog wel in gesprek is met de bank.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Een woordvoerder laat weten dat er sprake is van identiteitsfraude en oplichting. De politie drukt iedereen op het hart om het gezonde verstand te gebruiken. “Doe geen aanbetaling op een auto die je niet hebt gezien. En bel met de garage als je twijfelt.”