Dieren

'Opgepakte' vogel op water en brood gaat viral

Een kiekje van de dwergpapegaai die door politie Utrecht in de cel op water en brood werd gezet, gaat wereldwijd viral dankzij een twitterende Schotse dierenvriendin. (Tekst gaat verder onder foto)

“Zit te denken aan hoe de Nederlandse politie een vogel arresteerde voor het deel uitmaken van roof, het in een cel stopte met brood en water en hoe de media hem balkte om zijn identiteit te beschermen”, schreef Emma bij de foto van de gevleugelde handlanger die politie Utrecht eerder twitterde. De foto wordt massaal gedeeld en de vogel, met en zonder balkje, is inmiddels een megahit.

De politie arresteerde de winkeldief inclusief zijn dwergpapegaai, die op zijn schouder zat, vorige week. Omdat ze op het bureau alleen kooien voor mensen hebben, moest de papegaai ook in een cel. Gelukkig voor vogel en eigenaar mochten ze samen brommen en kregen ze bovendien een bammetje en water om te delen.

 

 

View this post on Instagram

Update!!!! Hi, this bird sat on the shoulder of a thief we arrested for shoplifting. As we don 't have a birdcage, this bird had no other place to stay than in the cell. His owner agreed to this. When the owner was released shortly after, the bird accompanied him. The bird has not been questioned and is as far as we know not guilty of any charges 😁👮‍♂️ . . Onlangs hebben wij een verdachte aangehouden voor een winkeldiefstal. Tijdens de aanhouding vonden wij een stiekeme getuige met veren en snavel op de schouder van de verdachte. Tijdens de insluiting op ons bureau kwamen wij er tot onze schrik achter dat wij niet in het bezit zijn van een vogelcel of kooi…. Na goed overleg met de verdachte hebben wij ze samen ingesloten🐦… *en uiteraard goed verzorgd! #puc #dieren #bird #politieutrechtcentrum #politie #utrecht #jailbird #funny

A post shared by Politie Utrecht Centrum (@politieutrechtcentrum) on