Sport

Op zoek naar Champions League-kaartjes: 'Soms heeft Tadić nog kaarten over voor ons'

Veel Ajax-fans zijn afgereisd naar Londen om hun club daar te supporten in de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur. Velen van hen hebben geen kaartje om de wedstrijd in het stadion te zien. Onder hen zijn twee vrienden van Ajax-spits Dušan Tadić.

Dirk-Jan en Alida Zwerver mogen de vedette al negen jaar hun vriend noemen. ”We kennen hem al bijna 9 jaar, dat was toen hij zijn Servische club verruilde voor Groningen”, vertelt Jan-Dirk.

”Wij zijn er zo vaak mogelijk bij, thuis of uit het maakt ons niet uit”, vertelt Dirk-Jan. ”Soms kunnen we via hem aan kaarten komen voor de uitwedstrijden.” Vaak kan hij kaarten regelen voor zijn vrienden. Zo gingen zij eerder al naar wedstrijden van Ajax tegen AEK Athene in de groepsfase en Real Madrid in de achtste finale.

Bankzaken

Jan-Dirk Zwerver en Alida Zwerver kennen Dušan Tadić nog van zijn tijd bij FC Groningen. Tadić stond daar van 2010 tot 2012 onder contract. Alida werkte toen voor een bank die de geldzaken geregelde voor de buitenlandse spelers voor de club. ”Zodoende heb je vaak contact met de jongens en dus ook met Dušan. Het is een hele vriendelijke en sympathieke man”, vertelt Alida verder.

Nadat Tadić in 2012 vertrok bij Groningen blijven zij contact houden.

Nog zoekende

Toen het bekend werd dat Ajax de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur moest spelen namen zij contact op met Tadic om te kijken wat er mogelijk was qua kaarten. ”Hij zou kijken wat hij kon doen maar er waren maar weinig kaarten beschikbaar gesteld voor de Ajax-selectie. Volgens mij ging het om 60 kaarten in totaal”, vertelt Jan-Dirk. ”Toen hebben wij gezegd van ‘Familie gaat natuurlijk voor’ maar we wachten nog af of hij ons gaat bellen”, aldus Jan-Dirk.

Maar mocht het deze keer niet lukken mag dat de pret alsnog niet drukken voor het echtpaar. ”En anders zoeken we een gezellig kroegje op en kijken we de wedstrijd daar, dat is ook hartstikke tof om het hier mee te maken.”