Weer & Verkeer

Op deze vier trajecten mag je vanaf dinsdag geen 130 km/u meer

Vanaf dinsdag wordt het gas terugnemen op bepaalde stukken snelweg. Op vier trajecten is het dan niet meer toegestaan om 130 kilometer per uur te rijden. De snelheid gaat omlaag naar 120 kilometer per uur.

Het stikstofprobleem is de reden voor de verlaging van de maximum snelheid. De commissie Remkes adviseerde adviseerde onlangs dat de snelheid op de Nederlandse snelwegen op meerdere plekken omlaag zou moeten om stikstof terug te dringen. De Raad van State besliste eerder dat er in Nederland te weinig wordt gedaan om aan de Europese stikstofregels te voldoen. Dat moet veranderen.

Vier stukken snelweg

Dus gaat de maximum snelheid rond kwetsbare natuurgebieden omlaag. De vier wegen waar het om gaat liggen rond de Veluwe. Op de volgende stukken snelweg mag je voortaan niet meer harder dan 120 kilometer per uur:

  • De A28 tussen Strand Nulde en Strand Horst
  • De A28 tussen Strand Horst en Hattemerbroek
  • De A1 tussen Barneveld en Beekbergen
  • De A50 tussen Beekbergen en Epe

 

 

Als het aan oud-minister Remkes ligt gaat de snelheid op nog meer plekken omlaag. Dit zou moeten gebeuren in de buurt van andere natuurgebieden. Er is nog niet bekend of en op welke plekken precies de maximum snelheid nog meer omlaag moet.

Beeld: ANP