112

Oosterhouter nog steeds vermist na grote zoekactie

De zoekactie in Brabantse Den Hout naar de vermiste vader van twee heeft zondag niets opgeleverd. De 53-jarige man is sinds vorige week zondag spoorloos. Zijn familie is radeloos.

Een groep van honderden familieleden, vrienden, politieagenten, brandlieden en een speciale groep veteranen heeft zondag naar de man gezocht in een natuurgebied in Den Hout, in de buurt van Oosterhout. Het terrein waar gezocht is, ligt dicht bij zijn huis.

Zoeken met sonarapparatuur

De politie meldt zondagmiddag op Twitter dat de man “helaas niet gevonden is in┬áde bossen rondom Den Hout”. Een woordvoerder kan niet zeggen wat er met hem is gebeurd. Mogelijk is hem iets overkomen, maar de politie “houdt met alle scenario’s rekening”.

Dinsdag zal in een kanaal in de buurt worden gezocht met sonarapparatuur.

De mensen die hebben meegeholpen worden bedankt door de politie. “We mogen als maatschappij trots zijn op het feit dat meer dan 250 vrijwilligers vandaag gezocht hebben naar hem.” Onder de vrijwilligers waren veel leden van de hockeyclub waar zijn twee zonen spelen.

Al een week vermist

De 53-jarige man verdween zondag 13 oktober. Hij werd ‘s ochtends tussen 09.00 en 10.00 uur voor het laatst gezien bij zijn huis in Oosterhout. Hij is een fervent wandelaar.

Redactie/ANP