112

Oom vermist jongetje (1) na Amber Alert: 'We zijn bang dat hij in gevaar is'

Het vermiste 1-jarige jongetje, waar vrijdagavond een Amber Alert voor is uitgestuurd, zou door zijn moeder zijn ontvoerd. Dat vertelt de oom van het jongetje vrijdagavond aan Hart van Nederland.

Oom Thijs zegt dat het kind sinds twee weken, na een uitspraak van de rechter, volledig bij zijn vader woont. Er is afgesproken dat de moeder haar zoon onder toezicht een uurtje per week mag zien. Dat is vrijdagochtend om 10.00 uur ook gebeurd. Moeder ging er toen met haar zoontje vandoor.

Hoe dat kon gebeuren, is nog niet bekend. “Het allerbelangrijkste is dat hij wordt gevonden, de rest komt later wel”, vertelt Thijs. Hij en de familie van het jongetje maken zich grote zorgen. “Het is verschrikkelijk dat we niet weten waar hij is. We wachten nu op nieuws van de politie. We zijn bang dat hij in gevaar is.”

Naar het buitenland

Volgens de oom zou de moeder vrijdagochtend om 11.00 uur nog bij de Prénatal in Utrecht zijn gezien. Ook zou ze bij winkelcentrum Hoog Catharijne hebben gepind. Sindsdien zijn zij en haar zoontje spoorloos. “We vragen ons echt af waar ze zouden kunnen zijn”, vertelt Thijs. “Je denkt al gauw aan het buitenland. Ik ben ook benieuwd hoe ver zo’n Amber Alert reikt, of dat ook in andere landen wordt ontvangen.”

Lees ook: Amber Alert voor jongetje (1) en moeder (26)

De politie stuurde vrijdagavond een Amber Alert uit voor zowel het zoontje als voor zijn 26-jarige moeder. Daarin werden meerdere foto’s verspreid van moeder en kind, waaronder foto’s van een bewakingscamera waarop de moeder samen met het jongetje te zien is bij een pinautomaat in de buurt van Hoog Catharijne.