Misdaad

Ontvoerders Insiya waren louter uit op geld: 'Het is een verknipt A-team'

De groep verdachten die in september 2016 de toen tweejarige Insiya zouden hebben ontvoerd, hadden geld als enig motief. “Ik schaar ze onder het soort mensen dat moord op bestelling doet. Het is een verknipt A-team.”

Dat de verdachten “het beste voor hadden” met Insiya en “een wanhopige vader” wilden helpen is volstrekt niet waar. Dat zei Nadia Rashid, de moeder van Insiya, woensdag ten overstaan van de rechtbank in Amsterdam, in haar slachtofferverklaring, in het kader van het strafproces tegen de zes verdachten.

Nachtmerrie

Insiya werd met geweld ontvoerd uit de Amsterdamse woning van haar oma en overgedragen aan haar vader, Shehzad H., die haar meenam naar India. Sindsdien heeft Rashid haar dochter niet meer gezien. “Ik heb haar drie keer kunnen spreken. Daarna is het opgehouden. Het is een onmenselijke situatie. Ik hoop zo erg dat ik uit deze nachtmerrie ontwaak.”

Lees ook: Vader van ontvoerde Insiya raakt gezag over zijn dochtertje kwijt

Volgens Rashid is H. “een offensief” tegen haar begonnen toen zij in 2015 te kennen gaf dat zij van hem wilde scheiden. “Ik ben plat geprocedeerd, bedreigd en gestalkt.”

Lees ook:  Verdachte zaak-Insiya: ‘Ik ben erin meegesleurd en wist niet wat er gebeurde’

Het Openbaar Ministerie (OM) beschouwt H. als verdachte in de zaak en heeft aangekondigd hem te zullen vervolgen. India weigert hem uit te leveren. Het OM komt woensdag met de strafeisen tegen de zes verdachten.

ANP