112

Poolse vrouw die in Opmeer ontvoerd werd, is bevrijd in Duitsland

De Poolse vrouw (22) die zaterdag uit een vakantiehuisje op een recreatiepark in het Noord-Hollandse Opmeer werd ontvoerd, is op de Duitse snelweg bevrijd. Er zijn drie mannen gearresteerd.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd omstreeks 01.10 uur werd op de deur geklopt van een vakantiehuisje op recreatiepark De Dreef. Er stonden een paar mannen voor de deur. Een van hen eiste, onder bedreiging met een wapen, dat de vrouw met hem mee zou komen. Ze vertrokken daarna met haar in een auto.

Lees ook: Vrouw ontvoerd uit vakantiehuis in Opmeer, politie zoekt getuigen

Al snel na de ontvoering was er bij de politie het vermoeden dat de ontvoerders richting Duitsland reden. Er werd daarom contact opgenomen met hun Duitse collega’s. Zij spoorden de auto op, waarna een arrestatieteam het voertuig tegenhield op de snelweg in de buurt van Willich, over de grens bij Venlo.

In de auto zaten twee mannen. Bij hun aanhouding raakten beide verdachten lichtgewond. Kort daarop werd een derde man gearresteerd in een woning in Bergheim. De Duitse politie onderzoekt zijn rol in de ontvoering. De drie verdachten van 26, 27 en 32 jaar zitten vast.