112

Ontsnapte tbs'er Ronald van Z. opgepakt in Parijs

De ontsnapte tbs’er Ronald van Z. (40) is opgepakt in Parijs. Dat bevestigt zijn advocaat Job Knoester aan Hart van Nederland.

De tbs’er werd woensdagavond rond 19.00 uur aangehouden in een internetcafé in de Franse hoofdstad, zei een woordvoerder van het Landelijk Parket van het OM. Bij de aanhouding werkten de Franse en Nederlandse politie samen. Naar verwachting keert Van Z. binnenkort terug naar Nederland. De woordvoerder kon verder geen details geven.

Lees ook: ‘Ontsnapte tbs’er Ronald van Z. wil onderhandelen over terugkeer’

Eerder deze week probeerde Van Z. in een mailwisseling met Omroep Gelderland nog te onderhandelen over zijn terugkeer naar de Pompekliniek. Hij schreef te blijven onderduiken totdat twee medewerkers zouden aftreden. De veroordeelde zedendelinquent schreef verder dat hij zich ‘besodemieterd’ voelde en dat hij vanwege misstanden binnen de kliniek was ontsnapt.

Zedendelicten

Van Z. is in 2014 veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor enkele zedendelicten. Hij zocht daarbij via internet contact met minderjarigen en sprak met ze af. In twee van deze gevallen leidde dit tot ontuchtige handelingen.