Dieren

Ontsnapte savannah-kat Whalhallah verorbert konijntje en houdt zich gedeisd

De F1 Savannah kat Whalhallah verschuilt zich waarschijnlijk nog steeds in de buurt van Volkstuinvereniging Poelbroektuin in Haarlem. De vallen die gisteren voor hem geplaatst werden, bleken dinsdagochtend nog steeds leeg. Wel vonden medewerkers van de Regionale Dierenambulance een dood konijntje, waarschijnlijk verorberd door Whalhallah.

“We gingen vanochtend naar de vallen kijken, maar helaas waren ze leeg”, vertelt een medewerker van de Regionale Dierenambulance. “Wel vonden we een dood konijntje, dus voorlopig zal Whalhallah wel geen honger meer hebben.”

Tijd van zijn leven

Omdat ze de kat proberen te lokken met eten verwacht de medewerker niet dat Whalhallah dinsdag nog gepakt gaat worden. “Die laat zich voorlopig niet meer zien hoor”, laat ze weten. “Die heeft de tijd van zijn leven daar!” Fokker Karin Koster hoopt dat Whalhallah snel wordt gepakt. “Hij zit nu nog in de struiken, maar stel dat hij naar de weg loopt en dat niet overleeft”, vertelt Koster. “Hoe sneller hij gepakt wordt, hoe beter.”

Lees ook: Ontsnapte wilde kat Whalhallah mogelijk gevonden in volkstuin Haarlem

Daarnaast hoef je volgens Koster niet bang te zijn voor Whalhallah. “Ik fok deze katten al jaren en ze zijn super lief”, vertelt Koster. “Ze liggen alleen iets dichter bij het wild dan de normale huiskat, daar moet je rekening mee houden.” Zo vertelt Koster dat je hem niet zomaar moet aaien: “Jij zou iemand toch ook een klap verkopen als diegene je ineens gaat aaien?”

Bovenstaande reportage was eerder te zien in Hart van Nederland