Weer & Verkeer

Hoor de wind waait door de bomen: onstuimige pakjesavond op komst

Het weer belooft onstuimig te worden op pakjesavond. Dat meldt Weeronline. Het rustige weer verdwijnt in de loop van de dag en de zuidwestenwind neemt duidelijk in kracht toe. Het blijft wel droog.

Donderdag is het overdag nog rustig en droog weer met op veel plaatsen laaghangende bewolking en mist. Regionaal komt ook de zon tevoorschijn en de grootste kans daarop maakt het zuidoosten. De zuidwestenwind is dan nog zwak tot matig en de temperatuur stijgt naar 4 tot 5 graden in het zuidoosten en naar een graad of 7 in het westen en noordwesten.

Stormachtig

Tijdens pakjesavond trekt de zuidwestenwind aan. Boven land wordt de wind matig tot vrij krachtig en in de kustprovincies krachtig tot hard. Later op de avond neemt de wind verder in kracht toe en wordt stormachtig in de Kop van Noord-Holland en op de westelijke Wadden, windkracht 8 met kans op zware windstoten tot 80 kilometer per uur.

De temperatuur daalt in de avond in het zuiden en zuidoosten lokaal tot iets onder nul. In de rest van het land blijft de temperatuur boven het vriespunt en vanuit het noordwesten wordt zachte lucht aangevoerd en gaat het kwik verder omhoog. Bovendien stijgt de kans op een klein beetje regen vanuit het noordwesten.

Veel bewolking, regen en wind

Vrijdag blijft het onstuimig met veel bewolking, geruime tijd regen en veel wind. Soms kan het stevig doorregenen. De zuidwestenwind is vrij krachtig boven land en krachtig tot hard in de kustprovincies. Aan zee en bij de Wadden is de zuidwester soms stormachtig, windkracht 8 met kans op zware windstoten tot 90 kilometer per uur.

ANP