Verkennend onderzoek OVV naar AFAS Stadion

ALMAAR (ANP) – De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) stelt een verkennend onderzoek in naar het deels instorten van het dak van het stadion van voetbalclub AZ in Alkmaar. Het dak boven de Molenaarstribune kwam zaterdag naar beneden tijdens een storm. Niemand raakte gewond. De raad besluit op basis van de uitkomsten van de verkenning of het tot een volledig onderzoek zal overgaan, aldus een woordvoerder zondag.

Het verkennend onderzoek, waarin informatie wordt verzameld en met betrokken partijen wordt gesproken, neemt naar verwachting een tot twee weken in beslag. Een volledig onderzoek van de OVV duurt gemiddeld een jaar.

Het terrein van het AFAS Stadion van AZ is voorlopig niet toegankelijk. De club was op het moment dat het dak instortte niet aan het trainen in het stadion. Vanwege de harde wind werd elders binnen getraind.

AZ is nog op zoek naar een locatie waar donderdag de thuiswedstrijd tegen Marioepol in de derde voorronde van de Europa League kan worden afgewerkt. Ook voor het thuisduel van komende zondag met FC Groningen en waarschijnlijk ook de volgende thuiswedstrijden moet nog een oplossing worden gevonden. Jong AZ zou maandag het thuisduel met Telstar ook in het stadion in Alkmaar spelen. Die wedstrijd is inmiddels verplaatst naar het trainingscomplex van de club in Wijdewormer, waar Jong AZ de meeste thuisduels afwerkt.