112

Omstanders tackelen dader na overval op juwelier Kesteren

Een juwelier in het centrum van Kesteren is woensdagochtend op brute wijze overvallen. De eigenaar van de zaak is daarbij gewond geraakt aan het hoofd.

Rond 10.00 uur drongen drie gewapende mannen de zaak aan de Hoofdstraat binnen. De juwelier wist de mannen naar buiten te werken, maar liep daarbij wel een hoofdwond op. Daaraan is hij door ambulancepersoneel behandeld.

Beelden aanhouding

Een van de daders is meteen na de overval door omstanders aangehouden in de directe omgeving van de juwelierszaak. De twee anderen zijn nog voortvluchtig. De politie laat weten nog op zoek te zijn naar deze twee daders. Beelden van de aanhouding staan inmiddels op videoplatform Dumpert.

Artikel gaat verder onder de video:


De twee andere mannen zijn per scooter gevlucht, beiden zijn ongeveer tussen de 20 en 25 jaar oud en droegen donkere kleding. Een politiehelikopter is nog de lucht in gegaan om te assisteren met zoeken naar het duo maar dat was tevergeefs. De recherche doet onderzoek in en rondom de winkel.

Schade en buit groot

De overvallers maakten drie tassen met sierraden buit. De waarde is nog onbekend. Ook in de juwelierszaak is de schade groot. De zaak ligt bezaaid onder de glasscherven, afkomstig van de kapotgeslagen vitrines.

Bij het overvallen echtpaar zit de schrik er goed in. ”Mijn man was achter in de zaak toen het gebeurde en zag in eerste instantie maar een overvaller”, vertelt de vrouw van juwelier Marcel Gelderman aan onze verslaggeefster. ”Hij had meteen door dat deze een plastic wapen bij zich droeg en probeerde de man de zaak uit te werken. Op dat moment zag hij de andere twee overvallers druk bezig de vitrines kapot te slaan. Uiteindelijk zijn ze op de vlucht geslagen.”