Misdaad

OM: Drugshandel actrice Imanuelle G. hoe dan ook strafbaar

Ook als actrice Imanuelle G.zondag op het Belgische festival Tomorrowland een rol als drugshandelaar zou hebben voorbereid, heeft zij strafbare feiten gepleegd.

Dat zegt het Openbaar Ministerie (OM) van Antwerpen over de 34-jarige Nederlandse die zondag werd gearresteerd op verdenking van drugshandel.

G. zit in de gevangenis van Antwerpen in afwachting van een besluit in de raadkamer vrijdag over verlenging van haar aanhouding.

Lees ook: Actrice Imanuelle G. opgepakt op festival met grote hoeveelheid drugs

Verklaring

Volgens een woordvoerder van het OM wordt nog onderzocht of haar verklaring, waarin ze toegeeft drugs te hebben verkocht omdat ze een rol aan het voorbereiden was, ‘kan kloppen’ . “Het is een heel dubbel verhaal. Het blijven strafbare feiten”.

De actrice werd tijdens een controle door speciale politieteams aangehouden met meer dan honderd xtc-, amfetamine- en MDMA-pillen, 20 gram cocaïne en bijna 10 gram ketamine op zak. Ook op haar Airbnb-adres zijn drugs gevonden.

Tekst & Beeld: ANP

 

In een eerdere versie van dit artikel noemden wij de volledige naam van G. Aangezien zij officieel verdachte is hebben wij dit aangepast in haar initiaal.