Misdaad

OM: 6 jaar cel huisarts voor seksueel misbruik eigen dochtertje en jonge patiëntes

Het Openbaar Ministerie (OM) eist zes jaar cel tegen huisarts Maarten B.. De 38-jarige man uit Leiden wordt verdacht van seksueel misbruik van zijn eigen 2-jarige dochtertje, een aantal van haar vriendinnen en jonge patiëntes. Hij maakte ook videobeelden van het misbruik.

Dinsdag ontkende B. de ontucht deels, maar bekende dat hij “kennelijk” filmpjes en foto’s had gemaakt. Hij zei dat hij zich daarvan weinig tot niets kon herinneren.

Lees ook: Leidse huisarts Maarten B. filmde seksueel misbruik eigen 2-jarige dochtertje

De aanklagers zeiden woensdag dat ze alle aanklachten wettig bewezen vinden, ook al spreekt B. de meeste beschuldigingen tegen of zegt hij dat hij er geen herinnering meer aan heeft. Volgens het OM is het gat in het geheugen van B. volstrekt ongeloofwaardig, verwijzend naar de vele actieve handelingen. Ook zou het zijn gebeurd over een lange periode, van 2010 tot zijn aanhouding in oktober 2017.

Amstelveen en Schiedam

Het gaat naast het misbruik van zijn dochtertje en haar vriendinnen ook om ontucht met zeven jonge patiëntes. Hij maakte in totaal 46 filmpjes in huisartspraktijken in Amstelveen en Schiedam.

Zonder behandeling is de kans op herhaling zeer reëel, aldus het OM.

ANP/Redactie
Deze reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland