Lifestyle & Entertainment

Nostalgie: iconische kinderserie Tik Tak terug op de buis

Het iconische Belgische kinderprogramma Tik Tak komt terug. De eerste nieuwe reeks zal in het najaar op de zender Ketnet Junior te zien zijn, meldt persbureau Belga.

Volgens de makers zullen alle “vertrouwde elementen, zoals de schaapjes en het schaduwmannetje behouden blijven; we werken met veel respect voor het origineel aan de nieuwe afleveringen”. De beeldkwaliteit zal wel voldoen aan de “hedendaagse normen”.

Het nieuws werd vrijdagochtend bekendgemaakt in een Belgisch radioprogramma waar de kleindochter van Mil Lenssens, de bedenker van de serie, te gast was.

Collectieve geheugen

Het programma voor peuters was in 1981 voor het eerst te zien op de toenmalige BRT. De serie maakt deel uit van het collectieve geheugen van iedereen in de Benelux die vanaf begin jaren tachtig opgroeide. De serie werd ook in het buitenland een succes; Tik Tak is in de loop der jaren onder meer uitgezonden in de VS, Zuid-Afrika, Saoedi-Arabië en Australië.

Het is daarmee een van de belangrijkste Belgische televisie-exportproducten ooit. Tik Tak is na Het Journaal, het weerbericht en actualiteitenshow Panorama het langstlopende, onafgebroken uitgezonden televisieprogramma van de Belgische publieke omroep.

Lees ook: Adriaan over eigen pretpark: ‘Bassie en ik zijn bij de opening’

In totaal werden er 366 verschillende afleveringen van Tik Tak gemaakt. Het programma verdween in 2006 van de buis. In Nederland werd de iconische show onder meer uitgezonden door de TROS en de KRO.

Nostalgie

Klaar voor een tsunami aan nostalgische gevoelens? Kijk dan even deze oude aflevering terug: