Weer & Verkeer

Noodweer raast over delen Nederland: veel schademeldingen

Op verschillende plekken in het land heeft dinsdagavond flink gestormd. Vooral in de provincie Utrecht, in Amsterdam en in het westen en zuiden van het land was er sprake van hevig noodweer.

Dinsdagmiddag was door 30 graden in De Bilt de tweede hittegolf van het jaar in ons land een feit. Niet veel later sloeg het weer op veel plaatsen volledig om. In Leerdam kreeg de brandweer meerdere schademeldingen na een mogelijke windhoos. Auto’s, woningen en bomen zijn beschadigd.

Tentenkamp weggewaaid door noodweer

In Oudewater waaiden enkele tenten van een scoutingkamp weg door plotselinge harde wind. Ook hier moest de brandweer helpen bij het opruimen.

Een stukje verderop, in Mijdrecht, vielen hagelstenen zo groot als pingpongballen, zo laat Ilse zien op Twitter. In Waarder in Zuid-Holland wordt gesproken over hagelstenen ter grootte van een knikker. Op de snelweg A12 gingen automobilisten zelfs langs de kant van de weg staan vanwege de keiharde hagel.

Onverwachte buien

Ook in Venlo viel hagel uit de lucht en donderde het, zo blijkt uit een video van Rob van Hoften. Hij zag het noodweer niet aankomen. “Volgens Buienradar zou het droog blijven”, schrijft hij.

Het noodweer maakte in de omgeving van Aalsmeer een einde aan een verkeersactie van de politie. Agent Jeroen deelde vanuit de dienstauto een filmpje van buien met hagelstenen. Hij waarschuwt automobilisten bij noodweer hun snelheid aan te passen.

Voor woensdagavond worden opnieuw stevige onweersbuien voorspeld. Overdag blijft het op de meeste plaatsen droog en tropisch warm.