Rijken worden rijker: nog nooit zoveel miljardairs in ons land

Nederland telt een recordaantal van 37 miljardairs. Veel superrijken hebben hun bankrekening het afgelopen jaar flink zien oplopen.

Samen waren de 500 Nederlandse miljardairs goed voor bijna 180 miljard euro, ruim tien procent meer dan vorig jaar. Om op de lijst te komen was dit jaar 88 miljoen euro nodig, acht miljoen euro meer dan de hekkensluiter in 2018 aan vermogen had.

Heineken

Bovenaan de Quote 500, de jaarlijkse lijst met superrijken, staat nog altijd Charlene de Carvalho-Heineken. Zij is de dochter van de overleden bierbrouwer Freddy Heineken. Behalve dat ze de rijkste is van ons land, is haar vermogen ook nog eens gegroeid. Ze heeft nu naar verwachting 14,2 miljard euro. Dat komt mede dankzij de populariteit van alcoholvrij bier.

De hoogste nieuwe binnenkomer (19) is topman Remon Vos van projectontwikkelaar CTP Invest. Quote denkt dat zijn vermogen op 1,5 miljard euro uitkomt.

Miljardair John de Mol

De rijkste BN’er is volgens Quote nog altijd John de Mol, goed voor 2,7 miljard euro. Daarmee staat de mediamagnaat opnieuw op plek 4. HEMA-eigenaar Marcel Boekhoorn scoort plek 10 met 2 miljard euro, Joop van den Ende staat met 1,6 miljard euro op 17 en prinses Mabel met 290 miljoen euro op plek 140.

Rijkste familie

De rijkste familie van Nederland is opnieuw de familie Brenninkmeijer van kledingketen C&A, met zo’n 22,5 miljard euro. Het vermogen van de koninklijke familie (nummer 12) is volgens Quote 1 miljard euro.