Weer & Verkeer

'Nog één keer genieten van lekker nazomerweer voordat Humberto roet in het eten gooit'

We kunnen er met zijn allen nog één keer tegenaan dit weekend voordat ex-orkaan ‘Humberto’ herfstachtig weer meebrengt. Volgens weerman Piet Paulusma gaan wij een fraai weekend tegemoet met temperaturen tot 25 graden.

Dit weekend wordt het echt een van de laatste kansen om naar het strand te gaan om te genieten van het zonnige weer. Ook is de kans klein dat je na dit weekend nog de barbecue aan kunt zetten. Zaterdag krijgen we volop zon en wordt het gemiddeld 22, 23 graden. Zondag komt daar zelfs nog een schepje bovenop. Opnieuw weer veel zon met temperaturen rond de 23, 24 graden. In het zuiden van Limburg kan het lokaal zelfs 25 graden worden. Op beide dagen staat er een matige oosten- tot zuidoostenwind.

Zondagnamiddag kan het weer al omslaan. Vroeger of later op de dag wordt de kans op een paar pittige buien groter. De buienkans zet in de avond en nacht door.

Ex-orkaan Huberto brengt de herfst

Vanaf maandag krijgt het weer een ander heel karakter. De dan ex-orkaan ‘Humberto’ komt als een depressie dichterbij en wordt de stuwende kracht achter een weersomslag naar ronduit herfstachtig weer.

Deze ex-orkaan komt naar alle verwachting dinsdag westelijk van de Britse eilanden te liggen. En gaat deel uitmaken van een omvangrijk gebied van afzonderlijke depressies. Vanaf dan kunnen wij rekenen op flink wat regen en wind.

Bermuda

Orkaan Humberto zorgde woensdag op de Bahama’s voor overlast voor veel huishoudens op het eiland. Door de storm zaten zo’n 27.000 huishoudens en bedrijven zonder elektriciteit.

De orkaan passeert de Bahama’s aan de oostkant en buigt dan af richting Europa. Boven de Noord-Atlantische oceaan zwakt Humberto af naar een depressie.

Lees ook: ‘Onze jongens’ op de Bahama’s steken de handen uit de mouwen