112

Nick (35) beschermde slachtoffers na dodelijk ongeluk A2 bij Den Bosch

Nick van Rijn heeft bij het dodelijke ongeluk op de A2 bij Den Bosch mogelijk erger voorkomen. De vrachtwagenchauffeur zette zijn wagen dwars op de weg zodat al het andere verkeer er niet meer langs kon. Een heldendaad, want hierdoor werden de betrokkenen beschermd.

Door een ongeval op de A2 kwam een 18-jarige man uit Boxtel om het leven. Een vrouw is zwaargewond naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht. “Ik kwam aanrijden en zag een stofwolk. Ik dacht meteen: ‘Hier is iets goed mis’. Toen ik dichterbij kwam en zag dat er mensen op de snelweg lagen besloot ik gelijk mijn vrachtwagen dwars op de weg te zetten om te voorkomen dat er mensen over de slachtoffers heen zouden rijden.”

Lees ook: Jongeman (18) komt om bij ongeluk op A2 bij Den Bosch

Met Nick gaat het goed, al is hij wel geschrokken.“Er komt veel op me af, maar ik heb het al een plekje gegeven”, aldus de nuchtere vrachtwagenchauffeur. “Ik vind het ook niet meer dan normaal dat wanneer mensen niet in veiligheid zijn je hulp gaat verlenen.”

Heldenstatus

“Het is leuk om te horen dat mensen mij online een held noemen, maar wat mij betreft hebben de mensen die eerste hulp hebben verleend veel meer impact. Daarnaast gaat het hier niet om mij.”

Vader slachtoffer ‘heel blij’

De vader van één van de slachtoffers heeft na het drama contact gezocht met Nick om hem te bedanken voor zijn reddingsactie. “Je hebt heel adequaat gehandeld, dat je die wagen er schuin achter gezet hebt, want er lagen drie mensen achter die auto”, zegt de vader telefonisch tegen Nick. “Daar ben ik heel blij mee!”