112

Net gekochte foodtruck brandt grotendeels uit op snelweg bij Deventer

Een hamburgerkar is dinsdagavond op de A1 bij Deventer grotendeels uitgebrand. De foodtruck begon rond 22.00 uur tijdens het rijden spontaan te branden. De onfortuinlijke bestuurder kon het voertuig net op tijd op de vluchtstrook parkeren en het vrachtwagentje verlaten. Al snel sloegen de vlammen eruit en was er geen redden meer aan.

De brandweer kon het vuur beperken tot de voorzijde van de wagen. Uit de laadruimte wisten zij nog een gasfles in veiligheid te brengen. De bestuurder van de wagen gaf aan dat hij het voertuig net die avond had overgekocht van iemand anders. Hij was er mee onderweg naar huis. Niemand raakte bij de voertuigbrand gewond, de geschrokken bestuurder is door familieleden opgehaald.

Vanwege de brand, berging en schoonmaken van de weg waren twee van de drie rijstroken ruim anderhalf uur afgesloten, ondanks het late tijdstip zorgde dit toch nog voor enkele kilometers file.

Foto’s maken van ongeluk

De brandweer was niet de enige hulpdienst die aan het werk kon. De politie kon ook aan de bak. In de tegengestelde richting vonden drie bestuurders het een goed idee om stil te gaan staan om foto’s te maken van de voertuigbrand. Op dat stuk was geen vluchtstrook aanwezig, ze stonden op de invoegstrook van de oprit. Enkele personen waren zelfs uit hun voertuigen gestapt en stonden op de vangrail om betere foto’s te kunnen maken.

Een passerende motoragent heeft drie auto’s weggestuurd en de kentekens genoteerd. Zij kunnen thuis een boete op de mat verwachten van bijna 250 euro voor het onnodig stoppen op de snelweg.

Beeld: SPS Media