112

Neergeschoten vrouw Alkmaar berucht in de buurt: 'Al dertig keer melding gemaakt bij de politie'

De 48-jarige vrouw die woensdagochtend door de politie werd neergeschoten op de Priemstraat in Alkmaar, zorgde al langere tijd voor veel overlast in de wijk. Dat vertelt een buurtbewoonster tegen Hart van Nederland.

“Afgelopen maanden hebben we dertig keer melding gemaakt bij de politie,” zegt Simone van Galen. Haar ouders wonen tegenover de vrouw. Volgens Van Galen liep de vrouw regelmatig dronken over straat en is ze alcohol- en drugsverslaafd. Ook maakt ze een verwarde indruk. “Rare ogen altijd, alsof ze je wil aanvallen,” vertelt ze. “Ze kijkt je niet eens aan, ze kijkt dwars door je heen.”

Raam ingegooid

De vrouw zorgde voor dusdanig veel overlast dat zeker drie mensen in het afgelopen jaar vanwege de vrouw zijn verhuisd, zo vertelt Van Galen. “Gisteravond schijnen er ook voorvallen te zijn geweest. Ze heeft een raam ingegooid van de deur, omdat ze de sleutel kwijt was.”

Lees ook: Vrouw (48) door agenten neergeschoten in Alkmaar

Woensdagochtend was het opnieuw raak toen de vrouw over straat liep en meerdere voertuigen en ruiten kapot sloeg. Volgens de politie volgde de vrouw de aanwijzingen van agenten niet op, waardoor agenten zich genoodzaakt voelden de vrouw neer te schieten.

Het schietincident heeft een diepe indruk op gemaakt op Van Galen. “Ik ben eigenlijk wel heel blij dat er niks gebeurt is met de mensen eromheen”, zegt ze. “Dit had nooit mogen gebeuren.”