112

Crashdrama Deventer: 'Mijn ene neef ligt in coma, de andere kan niet bewegen'

In ieder geval twee slachtoffers van het crashdrama in Deventer van zondagochtend zijn er ernstig aan toe. De neven van Somar Jalbout werden omvergereden op een terras. Zijn jongste neef wordt misschien niet meer wakker.

Dat vertelt de 17-jarige Somar aan Hart van Nederland. Hij is duidelijk geschrokken van wat zijn neven is overkomen. Zaterdag zat hij nog met hen te “chillen”, zondag werd hij gebeld dat ze allebei in het ziekenhuis liggen. “Ik dacht gelijk: gaan ze dood, of niet?”

Slachtoffer in coma

De situatie van zijn jongste neef van 27 jaar is behoorlijk kritiek. “Hij is buiten bewustzijn en reageert nergens op. Misschien wordt hij niet meer wakker”, gaat Somar verder.

Ook zijn 34-jarige neef is er slecht aan toe. “Hij heeft heel zijn lichaam gebroken. Volgens mij kan hij zijn handen en voeten niet bewegen.” Somars zus is bij hun neven in het ziekenhuis. Zelf is hij ook van plan erheen te gaan.

Opzet bij aanrijding Deventer?

Wat er precies is gebeurd weet Somar niet. Hij denkt dat de 37-jarige man die inmiddels is opgepakt bewust op de slachtoffers inreed. “Dat heb ik gehoord. Misschien hadden ze problemen met elkaar.”

Lees ook: Ravage in Deventer: auto schept mensen, bestuurder op de vlucht

De eigenaar van een nabijgelegen restaurant vertelt dat er ruzie was voordat de man op het terras inreed. “Ik hoorde van de buren dat twee groepen ruzie hadden. Er is één man de auto ingeduwd en toen is er getrapt en geduwd. Die persoon is vervolgens op de mensen ingereden.

Mogelijk opzet in het spel

De politie houdt er rekening mee dat de aanrijding opzettelijk is veroorzaakt. Eén van de andere vermoedelijke betrokkenen bij de ruzie is ter plekke aangehouden en naar het politiebureau gebracht.

Lees ook: Man gepakt die in Deventer inreed op voetgangers, mogelijk opzet in het spel

De ravage in Deventer is uren na het crashdrama nog altijd goed te zien. De auto heeft onder meer een terras van een shoarmazaak geraakt. Stoelen en tafels, glazen afscheidingen en fietsen zijn aan gort gereden.