Weer & Verkeer

Nederlandse vakantiegangers in Noord-Italië geteisterd door noodweer

De Alpen, Noord-Italië, Slovenië en Kroatië gingen afgelopen nacht gebukt onder hevige onweersbuien, gepaard met hagel en harde windstoten. Het noodweer, waar dinsdag al voor werd gewaarschuwd, trof ook veel Nederlandse vakantiegangers.

Op Twitter regent het foto’s en filmpjes van Nederlanders die op campings in de buurt van het Italiaanse Gardameer verblijven. In Cisano waaide een boom om en belandde op een tent. Een persoon raakte daarbij licht gewond, aldus een vakantieganger op Twitter. Op andere plekken werden partytenten omver geblazen en vlogen campingstoelen door de lucht. Ook viel op sommige plekken de stroom uit.

Het noodweer leidde ook tot de nodige wateroverlast. “Mocht je morgen je bootje kwijt zijn… hier zijn er inmiddels 6 aangespoeld en vastgelegd door campinggasten,” schrijft Martijn van Rossum op Twitter. Door de hevige regenval kwamen meerdere campings deels onder water te staan.

Het noodweer houdt voorlopig nog wel even aan. Vanavond en vannacht worden  in Noord-Italië opnieuw zware onweersbuien verwacht.

Beeld: Pixabay