112

Nederlandse toeriste (20) meermaals verkracht door drie mannen in Blanes

Een 20-jarige Nederlandse vrouw is op vakantie in het Spaanse Blanes het slachtoffer geworden van een groepsverkrachting. Dat meldt de Catalaanse krant Diari de Girona woensdag. De vrouw zou afgelopen zondag door drie mannen meerdere keren zijn verkracht.

Volgens de krant trof een buurtbewoner de vrouw zondagochtend vroeg aan op straat. Tegen de gealarmeerde politie vertelde de vrouw dat drie mannen haar hadden benaderd en verkracht in een park. De mannen namen haar daarna mee naar een appartement, waar ze nogmaals werd verkracht. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en is daarna overgebracht naar een ziekenhuis in Calella.

Gearresteerd

Twee van de drie verdachten, twee 19-jarige jongens uit Cuba, konden nog dezelfde ochtend worden aangehouden in het appartement. Later op de dag werd ook de derde verdachte, een 54-jarige Cubaan, in de boeien geslagen.

Op borgtocht vrij

Dinsdag moesten de drie verdachten voor de rechter verschijnen. Na betaling van de borgsom zijn de mannen weer vrijgelaten. Wel zijn hun paspoorten ingetrokken en hebben de mannen een uitreisverbod en een contactverbod opgelegd gekregen.