112

Nederlandse politie zoekt doorrijder dodelijk ongeluk Visé

De Nederlandse politie kijkt mee uit naar de vrachtwagen die vrijdagavond vanuit het Belgische grensplaatsje Visé bij Eijsden doorreed na het veroorzaken van een dodelijk ongeval. Daardoor kwam een 50-jarige actievoerder in geel hesje om het leven. De man overleed ter plaatse.

Het ongeluk gebeurde tijdens een blokkade van de snelweg naar Maastricht door zo’n twintig gele hesjes. De toegesnelde Belgische politie vroeg de trucker zijn vrachtwagen even verderop op een parkeerplaats neer te zetten, maar in plaats daarvan ging de chauffeur er vandoor, aldus Belgische media. Volgens de zender RTBF had de vrachtwagen een Nederlands kenteken.

Een woordvoerster van de politie in Limburg zei zaterdagochtend dat ook in Nederland ”in samenwerking met de Belgische collega’s wordt uitgekeken naar de vrachtwagen”. Volgens haar heeft de Nederlandse politie van de Belgen ”bepaalde kenmerken’’ van het voertuig gekregen op basis waarvan ze ernaar uitkijken. Welke dat zijn, wil ze niet zeggen.

Rouwband

In Maastricht lopen actievoerders in gele hesjes zaterdagmiddag met een zwarte rouwband tijdens hun wekelijkse tocht door de Limburgse hoofdstad. Ze doen dat uit medeleven met de nabestaanden van de ”gele strijder”, laten ze via Facebook weten.

Zaterdagmiddag houden de Waalse gele hesjes van 14.00 uur een herdenkingsbijeenkomst bij het station Luik-Guillemins.

ANP