Misdaad

Nederlanders onder slachtoffers aanslagen Sri Lanka

Onder de dodelijke slachtoffers van de aanslagen in Sri Lanka zijn ook Nederlanders. Van de 35 buitenlandse slachtoffers zijn er ook met de Amerikaanse en Britse nationaliteit, zei een zegsman in een van de ziekenhuizen in de hoofdstad Colombo. Dat meldt persbureau AFP.

Lees ook: Formeel dodental aanslagen Sri Lanka is 138

De reisorganisaties Thomas Cook en TUI melden dat er geen Nederlanders die via hen hebben geboekt betrokken zijn bij de aanslagen op Sri Lanka. Dat lieten de woordvoersters weten. Ook de toeristen die met Kras, een onderdeel van TUI, in Sri Lanka rondreizen zijn niet betrokken. (Tekst gaat verder onder video)

Ikbenveilig.nl

Het Rode Kruis heeft de website ikbenveilig.nl geopend. Nederlanders daar kunnen dan hun naasten hier laten weten hoe ze het maken. Omgekeerd kan het thuisfront op de site zoeken naar familie en vrienden die in het getroffen gebied zijn.

BuZa volgt situatie op de voet

Het ministerie adviseert mensen die op Sri Lanka zijn de omgeving van de aanslagen te mijden en de instructies van de plaatselijke autoriteiten op te volgen. Ook wordt toeristen gezegd rekening te houden met extra veiligheidsmaatregelen rond het vliegveld. Mensen zouden bovendien contact moeten houden met hun reisorganisatie, ook als ze binnenkort naar Sri Lanka gaan.

Wie hulp nodig heeft kan contact opnemen met de Nederlandse ambassade via telefoonnummer + 31 247 247 247. Buitenlands Zaken geeft ook informatie via het Twitteraccount @247BZ.

Het Koninklijk Huis laat in een reactie weten “geschokt” te zijn door “dit brute geweld”. “Overal ter wereld, en ook door ons, wordt voor hen gebeden.”

ANP/Redactie

https://twitter.com/OGRAINBOW2/status/1119895032612433920