Opmerkelijk

Nederlanders maken kerst extra spannend met luxere sekstoys en dit zijn de trends

December is niet alleen een drukke maand voor cadeauwinkels, ook de verkoop van sekstoys is hoger dan ooit zo vlak voor de kerstdagen. Deze maand is ruim een derde meer aan erotische artikelen besteld dan gemiddeld.

Dit meldt erotiekbedrijf EDC Retail dinsdag.

Nederlanders hebben dus duidelijk besloten om het in december met de kerstdagen net wat extra spannend te maken. Maar wat zijn dan de trends?

Sekstoys trends

Vooral de speciale speeltjes zijn populair. Men is opzoek naar meer luxe en spanning blijkt uit de meeste inkopen. Zo zijn allerlei vibrators met speciale vormen en opblaasbare buttplugs in trek. Ook seksmachines en speciale dildo’s laten een fikse stijging in verkoop zien. Van sommige producten wordt zelfs drie keer zoveel besteld dan normaal. Vooral de dildo en buttplug zijn dit jaar het meest populair.

Die hang naar extra spanning en avontuur komt ook naar voren uit onderzoek onder rond de zes duizend klanten van het bedrijf. Tachtig procent (4670 deelnemers) noemen de kerstdagen ‘een sexy gelegenheid om uit te pakken met toys’. Van hen zeggen 2870 deelnemers zijn of haar partner een speciaal speeltje te schenken.

Beeld: EDC Retail