Politiek

Nederland verliest sympathie voor de boerenprotesten

Nederland verliest langzaam sympathie voor de boerenprotesten. Dat blijkt uit onderzoek van Wat Vindt Nederland. Maandag steunde 82 procent van Nederland de boeren, vandaag nog maar 70%.

Boeren uit het hele land trekken woensdag weer naar Den Haag om te protesteren tegen het landbouwbeleid van het kabinet. Ze gaan ook in Bilthoven protesteren tegen de meetmethoden van het RIVM.

Ook voorafgaand aan het eerste landelijke boerenprotest, op 1 oktober, peilde Hart van Nederland de stemming. Toen stond nog 89 procent van de mensen achter de boeren.

Wisselende boerenprotesten

Mogelijk komt de verminderde sympathie door het protest in Groningen dat uit de hand liep. De politie heeft twee boeren opgepakt, de 39-jarige man die met zijn trekker de deur van het provinciehuis forceerde en een 30-jarige man die in de trekker zat die hekken omver reed.

Lees ook: Boze boeren rijden deuren provinciehuis Groningen binnen, gewonden door gevechten

Het boerenprotest van dinsdag in Maastricht is rustig verlopen. Enkele honderden boeren kwamen met hun trekker naar het provinciehuis. Zij willen dat de provincie Limburg het stikstofbeleid aanpast.