Dieren

Topdrukte in dierenhotels door beginnen zomervakantie

Met het ingaan van de schoolvakantie voor regio Midden, viert heel Nederland vanaf dit weekend vakantie. De één gaat met de auto op vakantie naar Zuid-Frankrijk, de ander vertrekt voor een verre reis naar Azië, en tsja… de hond of kat, die blijft dan toch vaak achter in Nederland.

Maar de baasjes brengen hun huisdieren steeds vaker naar een dierenhotel. De voornaamste redenen daarvoor zijn volgens brancheorganisatie Dibevo de toename van het aantal vakanties; we gaan steeds vaker, verder en langer op vakantie. Maar ook regelen we de opvang van huisdieren tegenwoordig liever zelf in plaats van dat we een beroep moeten doen op anderen, zoals buren of kennissen.

Groei dierenpensions

En terwijl hun baasjes de wereld overvliegen, kunnen de huisdieren steeds vaker rekenen op een luxe verblijf in eigen land. “De bestaande pensions worden groter en het aantal grotere pensions neemt ook duidelijk toe. Als ik kijk naar vijf jaar geleden waren er iets minder dan 150 dierenpensions die lid zijn van Dibevo en nu zijn dat er al iets meer dan 200”, aldus drs. Gerrit Hofstra van brancheorganisatie Dibevo.

En in die dierenhotels ontbreekt het de viervoeters aan niets. Zo hebben ze in dierenhotel Marijke in Kanis een speciale kattenkamer, met tv en een overdekte tuin.. op het zuiden! En via de speciaal daarvoor bestemde webcam kunnen baasjes hun viervoeter vanaf hun vakantieadres in de gaten houden.