Lifestyle & Entertainment

Video: nagenieten van de winst van Chateau Meiland, overal klinkt het: wijnen, wijnen, wij gaan wijnen

Nederland heeft de Martien Meiland en zijn familie in de armen gesloten. Het hoogtepunt tot nu toe: het winnen van de Gouden Televizier-Ring. Chateau Meiland is een hit, Nederlanders smuller ervan.

Nooit eerder keken zoveel mensen naar het Gouden Televizier-Ring Gala. Ruim 2,5 miljoen kijkers zagen – en hoorden – de blijdschap van de familie Meiland. Vader Martien jubelde er vrolijk op los. Erica, Maxime en Montana straalden.

Opvallende speech

Op de voorpagina van de Telegraaf pakt Martien ook donderdagochtend nog de volle aandacht. Op een grote kleurenfoto kust de kasteelheer de Gouden Televizier-Ring. Ook in andere media wordt volop geschreven over de winst van woensdagavond. Natuurlijk komen het dankwoord van Martien volop terug. “SBS Talpa, jullie waren de enige die erin geloofde, RTL en NPO vonden het maar niks”, zei de kasteelheer. En veel media pikken die sneer eruit.

Artikel gaat verder onder de video.


Bram Krikke noemde de speech van Martien ‘echt goed’. Dat deed hij bij Beau op RTL4.

‘We zijn niet bekend’

Na de uitreiking schakelde Pauw op NPO1 rechtstreeks over Martien Meiland. “Wij zijn enorm blij, dat alle fans zo enorm gestemd hebben. Wij zijn net zo blij als Duncan bij het Songfestival. Het is fantastisch. Het is zo goooooooed”, zei hij enthousiast. Nu is het even feest, daarna moet de familie weer snel aan de slag. “Wij gaan donderdag terug naar het chateau. Vrijdag zitten we vol. We gaan bedden afhalen, was draaien en stofzuigen. We zien wel wat de toekomst brengt. We doen alleen maar dingen die we leuk vinden”, reageerde Martien op de vraag of ze nu de tv-wereld in gaan.

Bij Pauw vertelde Martien dat ze in Frankrijk helemaal niet bekend zijn. “Ze kennen in Erica bij de bouwmarkt. En als gasten bij ons uitstappen, dan kennen ze ons natuurlijk wel.” Ook het gesprek met Pauw eindigt met de bekende conclusie: “Wijnen, wijnen, wij gaan wijnen.”

Voor de echte liefhebber

Voor mensen die geen genoeg kunnen krijgen van Chateau Meiland. Radio 10 heeft een uniek soundboard gemaakt. Je hoort heerlijke geluidjes en fragmentje uit de serie. Met ook nu weer een hoofdrol voor Martien Meiland. Het klinkt van ‘wat erug’, ‘wat goooooooed’ en ‘ik ben er zooo klaar mee’.