112

Nabestaanden krijgen as uit vier gestolen urnen Eindhoven terug

De nabestaanden van de gestolen urnen van crematorium Rijtackers in Eindhoven krijgen binnenkort de as van hun familieleden terug. Dat laat een woordvoerder van de politie weten. Een 22-jarige man wordt verdacht van de diefstallen en het openen van graven, waaronder een kindergraf, op verschillende begraafplaatsen in de regio.

Bij het crematorium werden afgelopen jaar vier urnen gestolen. Vorige week werd een verdachte opgepakt voor deze diefstallen. Tijdens doorzoekingen trof de politie asresten aan. “We hebben voor vier families vastgesteld dat de gevonden as van hun dierbare is en dit gaan we, in samenwerking met crematorium Rijtackers, in de komende periode teruggeven”, zegt een woordvoerder van de politie tegen Hart van Nederland.

Kindergraf opengemaakt

De 22-jarige man wordt niet alleen verdacht van de diefstallen van de vier urnen. Hij zou ook nog een kindergraf in Veldhoven hebben opengemaakt. Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van diefstallen uit dit graf. Ook zou hij op dezelfde begraafplaats in een ander graf hebben gegraven.

Lees ook: Dubbel gevoel bij nabestaanden na arrestatie urnendief: ‘Alles komt weer boven’

In totaal doet de recherche onderzoek naar tien concrete zaken van diefstallen vanaf en vernielingen op begraaflocaties in de regio Eindhoven.De 22-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij al die tien zaken.

Op dit moment zit de verdachte nog vast, volgende week wordt duidelijk of hij nog langer vast blijft zitten.