Nabestaanden boos op omstanders na 'kermisattractie' bij dood van Luciën

Omstanders die met hun mobieltje filmden hoe Luciën is verongelukt. Dat beeld krijgen zijn vader Dirk en zus Jarona Hulleman maar niet uit hun hoofd, vertellen ze aan Hart van Nederland.

De 20-jarige Luciën uit Warnsveld kwam begin oktober om het leven bij een ongeluk met zijn auto in Doetinchem. Wildvreemden kwamen er massaal op af, sommigen zelfs met hun kinderen. Ze hinderden hulpverleners en toen de politie dienstauto’s neerzette om alles af te dekken, liepen ze er zelfs omheen.

Gedrag van omstanders

Veel mensen pakten hun telefoon om het dodelijke ongeluk te filmen. De beelden werden via sociale media ook direct online gezet. Dirk en Jarona kunnen er met hun hoofd niet bij, volgens hen beseffen omstanders niet welk leed ze met hun gedrag veroorzaken bij nabestaanden.

Zo was vader Dirk op vakantie in Turkije toen zijn zoon overleed. Het scheelde niet veel of hij las op Facebook over het ongeluk. Door hun verhaal nu te doen hopen Dirk en Jarona mensen bewuster te maken van hun gedrag, want het voelt voor hen alsof de dood van Luciën een soort kermisattractie was.