112

Na 'slepende burenruzie' aanslag met zwaar vuurwerk op gezin in Eindhoven

Een huis met daarin een gezin met drie kinderen was donderdagnacht in Eindhoven doelwit van een aanslag met zwaar vuurwerk. Door de knal schrok de hele buurt wakker: ”We hoorden een hele harde knal, achteraf bleek dat dus vuurwerk te zijn”.

Volgens de politie was de aanslag gericht en volgens buurtbewoners is de actie het resultaat van een langlopende burenruzie, meldt Omroep Brabant. Door de klap zijn de voordeur en de hal zwaar beschadigd geraakt.

Meerdere pesterijen

”Het is erg triest, het getroffen gezin heeft drie kleine kinderen, en het is niet de eerste keer dat zij het slachtoffer zijn van dit soort pesterijen. Als het niet hun auto is dan pakken ze de woning zelf,” vertelt een buurtbewoonster.

Een andere buurtbewoonster denkt ook te weten wie de daders zijn, volgens haar zijn het oud-bewoners van de straat: ”Zij moesten op een gegeven moment verplicht verhuizen. Dit omdat zij vaak voor veel overlast zorgden. Kennelijk hebben zij dat niet kunnen verkroppen en nu komen ze met regelmaat de buurt terroriseren”. De politie kan dit niet bevestigen.

De politie roept buurtbewoners met bewakingscamera’s op zich te melden zodat bekeken kan worden of de daders op de beelden te zien zijn.