112

Motorrijder onderuit zonder beschermende kleding, wijkagent treft hem ontveld aan

Een Nederlandse motorrijder denkt in het vervolg wel twee keer na als hij op zijn rijwiel stapt. Na een flinke crash trof een wijkagent hem begin augustus ontveld aan langs de rivier de Amstel. De man droeg geen beschermde kleding.

Let op: beelden kunnen als schokkend worden ervaren (tekst gaat verder onder foto).

“Ik had net een motorscooter gekocht en wilde hem even naar huis rijden”, zegt de motorrijder in een filmpje dat de politie heeft verspreid. “Het was warm, dus ik dacht: ik doe geen motorpak aan.” Daar kreeg hij al gauw ontzettend veel spijt van.

‘Motorrijder schoof over de weg’

De man, die anoniem wil blijven, zag een bekende en wilde al rijdend even zwaaien. “Ik zwaaide naar mijn broertje, die zag ik varen. En toen ik weer voor me keek, was het al te laat.” Een ooggetuige heeft alles gezien. “Hij raakte een blok, ging over de koop en schoof over de weg.”

De motorrijder heeft schaafwonden op zijn rug en op zijn arm. Op zijn knie heeft hij ook een schaafwond, met een snee eronder. Hij heeft een gebroken pols, met daar ook weer schaafwonden. “En dat met maar 40 of 50 kilometer per uur.”

‘Pijn was niet uit te houden’

Hij belandde in het ziekenhuis en herinnert zich de pijn maar al te goed. “Ik vergeet nooit meer dat ze die wonden moesten schoonmaken met alcohol. Ik had er allemaal stukjes asfalt inzitten. Ze hebben een stuk van mijn nagel weg moeten knippen, waar asfalt ondergeschoven was. Zelfs na vier verdovingen was de pijn niet uit te houden.”

Wijkagent Marjolein Bieringa uit Kaag en Braassem trof de man tijdens haar dienst ontveld aan. Ze waarschuwt andere motorrijders voor de gevolgen van het rijden zonder beschermende kleding. Ook de motorrijder wil anderen behoeden voor wat hem is overkomen. “Als het met hogere snelheid gebeurt, blijft er echt niks meer van je over.”

Beeld: politie Nederland