Weer & Verkeer

Mooi en warm hemelvaartsweekend verwacht

Volgens Piet Paulusma kunnen we dit weekend genieten van een mooi en zomers hemelvaartsweekend. Volgens Pietsweer is het zeer waarschijnlijk dat zaterdag de eerste officiële zomerse dag van het jaar wordt.

Voor een officiële zomerse dag moet het in De Bilt 25 graden of meer worden. Landelijk wordt het zelfs op sommige plekken nog warmer: maxima komen uit op 24-27 graden. De temperaturen in de avond en nacht vallen tussen de 14 en 16 graden.

Zondag opnieuw mooi

Volgens Pietsweer bereikt het zomerse weer zondag opnieuw een hoogtepunt met middagtemperaturen van 24-27 graden in de kustgebieden en 28 tot ruim 30 in het binnenland. In het zuiden, zuidoosten en oosten kan het regionaal 30 en lokaal zelfs 31 graden worden. In de loop van de middag komen in het noordwesten wel sluierwolken. En omdat het gaat waaien koelt het aan de stranden wel af.

Lees ook: ‘Zomer wordt droger, zonniger en warmer dan normaal’

Vrijdag begint overigens op veel plaatsen grijs, maar regionaal kan de zon schijnen. Daarna wordt het geleidelijk overal droog en laat de zon zich op steeds meer plaatsen zien. De temperatuur loopt gedurende de dag ook op en in Limburg kan het lokaal zomers warm worden met 25 graden.