112

Mogelijk explosief Maarssen is wietmaler in de vorm van handgranaat

De politie is maandagochtend vroeg uitgerukt na een melding over een mogelijk explosief op een parkeerplaats aan het Kamelenspoor in Maarssen. Ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) was aanwezig en onderzocht het voorwerp. Al snel na de controle van het voorwerp is het object gefotografeerd en meegenomen. De afzetting is direct opgeheven.

Buurtbewoners die de melding bij de politie deden beschrijven het explosief als een groen, glimmend bolletje. De politie heeft hen geïnstrueerd om de foto’s van de granaat niet met de media te delen.

Uiteindelijk bleek het om een zogenoemde grinder te gaan in de vorm van een handgranaat. Een grinder wordt gebruikt om wiet te malen, te zeven en te bewaren.

‘Eieren zoeken’

Het explosief lag volgens omwonenden naast een boom op een parkeerplaats. Gisteravond zouden op dezelfde plek veel motorrijders hebben gestaan, maar of dat relevant is kan de politie niet zeggen. Buurtbewoners reageren verder ludiek op de afzetting. “De politie is vast eieren aan het zoeken” riepen de bewoners naar elkaar.

Beeld: Koen Laureij