Politiek

Ministers kijken 'stiekem' voetbal tijdens vergadering in Tweede Kamer

Bewindslieden die voetbal kijken tijdens de tweede dag van Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer. Een van de belangrijkste dagen van het jaar. Je zou denken dat ze hun complete aandacht er bij zouden houden. Maar niets blijkt minder waar.

Op Twitter zijn er foto’s verschenen van onder andere ministers Grapperhaus en Van Nieuwenhuizen die naar Europa League-wedstrijden kijken. Dit terwijl minister-president Mark Rutte aan het woord was.

‘Onbeschofte horken’

Volgens veel mensen op Twitter is het een schande dat ministers tijdens een belangrijke vergadering kennelijk gewoon voetbal kunnen gaan kijken. Zo zegt een Twitteraar: ”Al ik dit doe op mijn werk, kan ik vertrekken.” Een andere gebruiker Robbert schrijft: ”Hebben de mond vol van ‘fatsoen’ maar laten blijken er zelf schijt aan te hebben. Onbeschofte horken.”

Een andere twiterraar André vind het op een kleuterklasje lijken. En heeft ook een mogelijk oplossing om het ‘probleem’ in de toekomst te voorkomen. ”Op school mogen telefoons de les niet in, iPads verbieden in de 2e kamer dan maar?”

Niet alleen de minister waren benieuwd hoe de Nederlandse clubs het deden in Europa. Ook Kamerleden hebben zich er ‘schuldig aan gemaakt’.

Anderen kunnen moeilijk geloven dat de foto’s echt zijn. ”Photoshop? Serieuze vraag, want dit kan ik niet geloven”, zegt gebruiker JallerFalcon.

Algemene Politieke Beschouwingen

De Algemene Politieke Beschouwingen worden altijd gehouden op de woensdag en donderdag na Prinsjesdag. Het zijn, samen met Prinsjesdag, de belangrijke dagen voor het parlementaire jaar, waarin de troonrede wordt besproken en op de Rijksbegroting wordt gereageerd.

Beeld: Twitter/Ron Fresen