Politiek

Ministeries in Den Haag korte tijd ontruimd geweest na brandalarm

In Den Haag zijn het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) maandag ontruimd geweest wegens een brandalarm.

Volgens de brandweer was er een melding van rookontwikkeling op de derde verdieping van het ministerie van SZW. Na bijna een uur gaf de brandweer de ministeries vrij en werden de linten weggehaald. Na bijna een uur gaf de brandweer de ministeries vrij en werden de linten weggehaald.

Oorzaak niet duidelijk

De oorzaak van de rookmelding is niet duidelijk. Zevenhonderd medewerkers en onder anderen ook minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport) moesten het pand verlaten en stonden buiten.

Maandagochtend overlegde de top van het kabinet nog met de regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie in het gebouw van VWS. Niet alle deelnemers aan dat wekelijkse coalitieoverleg hadden het pand verlaten toen het alarm ging. Premier Mark Rutte was aan het begin van de middag wel al teruggekeerd op ‘zijn’ ministerie van Algemene Zaken, meldt een woordvoerder.

ANP