Waar kunnen minimagezinnen gratis vakantie vieren?

Het grasveld bij wijkcentrum De Driewiek in Boxmeer is omgetoverd tot een camping voor acht minimagezinnen. “Je hebt niet veel nodig om gelukkig te zijn maar ik gun iedereen vakantie en gezelligheid”, zegt initiatiefnemer Cindy Wielders. Het gazon bij het buurtcentrum leek haar een ideale plek voor een tijdelijke camping voor gezinnen die op of onder de armoedegrens leven.

Een camping bij een buurthuis is uniek maar er zijn meerdere mogelijkheden voor bijstandsgezinnen om gratis op vakantie te gaan. Twee weken geleden opende een permanente minimacamping in het Groningse Opende haar deuren.

Lees ook: Appie startte een ‘minimacamping’: ‘Ik gun al die gezinnen gewoon een zorgeloze week!’

Buurtcampings zijn tijdelijke campings in een park waar eens per jaar buurtbewoners samen een weekend kunnen kamperen. Mensen met weinig geld kamperen er gratis.

Stichting De Vakantiebank biedt mensen met een inkomen rond bijstandsnorm, gratis vakantieweken op verschillende vakantieparken.

Ook via Stichting Weekje Weg kunnen gezinnen voor niets op vakantie.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere organisaties die bemiddelen in vakanties voor mensen op bijstandsniveau, zoals Kerk in Actie en de Vincentuisvereniging.

Ook de gemeente weet vaak of er plaatselijke fondsen of organisaties zijn die hulp kunnen bieden.