Politiek

Meldpunt tegen linkse docenten van Forum voor Democratie stuit op felle kritiek

Het meldpunt van Forum voor Democratie (FVD) waar gevallen van “linkse indoctrinatie” in het onderwijs kunnen worden gemeld, kan op weinig steun in de Tweede Kamer rekenen.

“Walgelijk”, noemde VVD’er Rudmer Heerema het woensdag. Ook andere partijen toonden zich bezorgd. Kamerlid Harm Beertema (PVV) sprak zich als enige ondubbelzinnig uit voor het meldpunt.

Leraar filmen toegestaan

Heerema wilde van minister Arie Slob van Onderwijs weten “in hoeverre het filmen van een leraar en het plaatsen van een filmpje is toegestaan”. De bewindsman wees erop dat of en hoe leerlingen hun telefoon op school kunnen gebruiken, in principe aan de leiding van de school is. Het zijn ook de scholen die kunnen bepalen hoe overtredingen van de regels worden bestraft.

Ban op mobieltjes

De meeste partijen zijn het erover eens dat het filmen van docenten en verspreiden van filmpjes de sociale veiligheid niet ten goede komt. Beertema benadrukte dat hij eerder al heeft voorgesteld mobieltjes te verbannen uit de klas. Maar zolang ze zijn toegestaan, is het goed als leerlingen “proberen de vreselijke linkse zelfvoldaanheid van leraren te ontmaskeren”.

Lees ook: VWO-leerling Mats wil dat linkse indoctrinatie door leraren stopt

Hij zei regelmatig grof te worden benaderd op Twitter. “Ik ben gisteren nog voor Goebbels uitgemaakt door een leraar geschiedenis”, aldus Beertema, verwijzend naar de propagandaminister van nazi-Duitsland. “En hij schreef Joseph met een ‘f’, dat was misschien nog wel het ergste!”

ANP
Bovenstaande reportage was eerder te zien in Hart van Nederland