Lifestyle & Entertainment

Wat gooeeed! Chateau Meiland wint Gouden Televizier-Ring

De Meilandjes hebben het geflikt: Chateau Meiland heeft woensdagavond de Gouden Televizier-Ring gewonnen. Het SBS6-programma kreeg 55 procent van de uitgebrachte stemmen.

Met het winnen van de Gouden Televizier-Ring is Chateau Meiland officieel het meest favoriete programma van de Nederlandse televisiekijkers. De familie Meiland liet Expeditie Robinson (RTL4) en Beste Zangers (NPO1) achter zich.

p> 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Het hilarische Chateau Meiland heeft de Gouden Televizier-Ring 2019 gewonnen. Gefeliciteerd Chateau Meiland en SBS 6! Wijnen, wijnen, wijnen!??? #TelevizierRing

Een bericht gedeeld door AVROTROS (@omroep.avrotros) op 9 Okt 2019 om 2:23 (PDT)

Expeditie Robinson greep voor de vijfde keer mis. Het survivalprogramma was voor het derde jaar op rij genomineerd. Ook Beste Zangers was al eerder genomineerd voor de gouden ring, in 2017.

Frans chateau

Chateau Meiland wordt sinds 2019 bij SBS6 uitgezonden en is vanaf het begin een enorme kijkcijferhit. Elke maandag volgen meer dan een miljoen kijkers de familie Meiland bij het runnen van een chateau in Frankrijk. De Meilandjes werden landelijk bekend door het programma Ik Vertrek.

De laatste – en enige – keer dat SBS6 met een Gouden Televizier-Ring naar huis ging was in 2003, toen Wendy van Dijk won met haar programma Hart in Aktie. Vorig jaar won Beau van Erven Dorens de felbegeerde ring met Beau Five Days Inside.

Tekst: Shownieuws/ANP