Meezwemmers gaan water in voor kankeronderzoek

De 80 meezwemmers van de 11Stedenzwemtocht zijn het water ingegaan voor de eerste twee kilometer. Ze zwemmen samen met Maarten van der Weijden door Sneek. Dit zullen ze ook doen bij de andere tien steden.

De meezwemmers hebben de afgelopen maanden geld opgehaald voor kankeronderzoek. Zo heeft iedereen die meedoet wel een verhaal waarom zij meezwemmen.

Zieke zusje

Zo zwemmen de twee broertjes Deen en Moos voor hun zieke zusje. “In oktober kreeg ons zusje Puck de diagnose Acute Meyloïde Leukemie. Dankzij eerder onderzoek kan zij hiervoor nu goed behandeld worden. Geld inzamelen voor kankeronderzoek is dus super belangrijk, laten ze weten. “Wij vinden het zo tof dat Maarten dit doet. Daarom zwemmen wij een stuk mee en willen we met deze actie Puck laten weten dat haar grote broers super trots op haar zijn.”

Verlies familieleden

Ook Christiaan van Vugt is een van de zwemmers. Hij verloor zijn broer, zus en vader aan kanker. Een andere zus is ziek, maar leeft nog dankzij onderzoek. Christiaan hoopt dat nog meer onderzoek mogelijk gaat maken dat de ziekte chronisch en uiteindelijk misschien wel geneesbaar wordt.