Sport

Max Verstappen start vanaf tweede plek in Abu Dhabi

Max Verstappen start zondag op plaats twee in de Grand Prix van Abu Dhabi. De coureur eindigde zaterdag als derde in de kwalificatie, maar schuift een plek op omdat Valtteri Bottas achteraan moet starten.

Verstappen was de snelste in de derde vrije training, maar kon in de afsluitende sessie van de kwalificatie niet tippen aan de tijd van Mercedes-rijder Lewis Hamilton. Teamgenoot Valtteri Bottas noteerde de tweede tijd, maar moet achteraan starten vanwege het wisselen van zijn motor.

Op de tweede startrij staan de Ferrari’s van Charles Leclerc en Sebastian Vettel.

Laatste race van seizoen

In de laatste race van het seizoen strijdt Verstappen om een derde eindklassering in het WK-klassement, achter wereldkampioen Hamilton en Bottas. Hij verdedigt op het circuit van Abu Dhabi een voorsprong van elf punten op Leclerc, Vettel heeft dertig punten minder dan de Nederlander.

De Red Bull-coureur was redelijk tevreden met zijn kwalificatie. “Voor nu was dit het maximale wat we konden doen. Mercedes is hier heel dominant”, zei hij na afloop.

Het is volgens hem goed om vanaf de eerste rij te starten. “Dit biedt genoeg kansen voor zondag, de auto voelde goed maar Mercedes is op de ‘long runs’ ook snel. We gaan het zien.”

ANP